Mest stillede spørgsmål

Bestilling af kød

Dyrene slagtes på Stensved Slagtehus, hvor de hænger i slagterens kølehus og krogmodner i 16 dage, alt under dyrlægekontrol. Som kunde udfylder du en parteringsformular, og der medfølger en vejledning om oksekødet og dets anvendelsesmuligheder. Slagteren laver som udgangspunkt en standardpartering, hvor der kan krydses af ved forskellige tilvalg. Hvis et dyr f.eks parteres i…
Læs mere

Pris

Vi sælger dyrene til en pris à kr. 60,-/kg. Der afregnes efter krogvægt, dvs. den vægt dyret har, når parteringen begynder. Der vil typisk være et mindre svind ved udskæring/afpudsning i størrelsesordenen 3-5 %. Prisen inkluderer slagtning, partering efter eget ønske, samt moms. Når vi om efteråret sælger oksefars, er prisen kr. 65,-/kg ved køb…
Læs mere

Udskæringer

Som kunde udfylder du i forbindelse med bestillingen en parteringsformular. Du vil også modtage en vejledning om oksekødet og dets anvendelsesmuligheder. Slagteren laver som udgangspunkt en standardpartering, hvor der kan krydses af ved forskellige tilvalg. Hvis et dyr f.eks parteres i fire kvarte dele, vil standardudskæringen for de fire dele være ens. Det samme gælder…
Læs mere

Mængden af kød

Både forår og efterår sælger vi kød fra de unge dyr. Om foråret sælges kalvekød fra tyrekalvene, der slagtes, når de er mellem 9-11 måneder. De vokser hurtigere end kviekalvene og tager i flere tilfælde over 2 kilo på i vægt om dagen. Slagtevægten for en tyrekalv ligger på mellem 300 og 320 kilo kød…
Læs mere